Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 921 slučaj koronavirusa, a preminula je jedna osoba.

Ukupno je testirana 7.441 osoba, a broj pacijenata na respiratorima je deset.

Juče je u Srbiji registrovano još 876 slučajeva koronavirusa, a preminulih nije bilo.

Ukupno je bilo testirano 7.490 ljudi, a broj pacijenata na respiratorima je bio sedam.

***

Procenat vakcinisanih građana u Srbiji opada, što može dovesti do pojave različitih bolesti za koje smo mislili da su davno iskorenjene. Pored virusa korone i gripa, čija se epidemija očekuje na jesen, aktuelne su i pneumokokne bolesti koje nemaju sezonu, pa lekari apeluju na građane da se vakcinišu jer je vakcinacija najbolje rešenje i zaštitiće ih od najtežih oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

***

Taman kad smo mislili da koronavirus odlazi u istoriju, brojke novozaraženih su skočile i iz dana u dan sve su veće. Do kraja leta se, prema rečima virusologa, očekuje i do nekoliko hiljada novootkrivenih dnevno, pa zdravstveni stručnjaci apeluju na građane da se vakcinišu, a hronično oboleli i stariji od 65 godina, da što pre prime četvrtu dozu vakcine protiv kovida-19, jer su, ponovo oni, na udaru novog, sedmog talasa zaraze.

Prvu, drugu, treću i četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa, moguće je dobiti u svim domovima zdravlja, a u Beogradu, osim u primarnim zdravstvenim ustanovama, radi i vakcinalni punkt u tržnom centru “Galerija”, od 12 do 20 sati svakoga dana.

***

BONUS VIDEO – Dr Gojković Bukarica razbija zablude o „farmako mafiji“

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar