Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 751 slučaj koronavirusa, a preminule su tri osobe.

Ukupno je testirano  7.615, a broj pacijenata na respiratoru je sedam.

U Srbiji je juče na koronavirus registrovano 468 zaraženih koronavirusom, a od posledica infekcije preminula je jedna osoba.

Ukupno je bilo testirano 3.702, a broj pacijenata na respiratoru je bio sedam.

***

Aktuelna epidemiološka situacija zahteva donošenje bar minimuma mera kao što je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, gradskom prevozu i naročito u zdravstvenim ustanovama, što se sada samo delimično poštuje, kaže u razgovoru za portal N1 prim. dr Slavica Plavšić, specijalista za plućne bolesti, upozoravajući da je Srbija već ušla u sedmi talas koronavirusa.

Članica Saveta udruženja Ujedinjeni protiv kovida (UPK) očekuje da će u narednih sedam dana broj novozaraženih u Srbiji preći hiljadu na dnevnom nivou.

„Broj testiranih osoba, kao i hospitalizovanih i onih najtežih pacijenata na respiratorima, uglavnom je stacionaran, dok se broj preminulih na dnevnom nivou kreće u rasponu od jedan do pet. Srećom, zasad se uglavnom radi o lakšim oblicima, tako da pogoršanje epidemiološke situacije nije praćeno povećanim brojem hospitalizovanih i preminulih pacijenata“, ističe Plavšić.

BONUS VIDEO – Dr Radan Stojanović: Šta treba da znate o bezbednosti kovid vakcina

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar