Predrag Kon Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa Predrag Kon oštro je reagovao na slike i snimke proslava sa velikim brojem ljudi u Vrnjačkoj Banji i Smederevu i ponovo apelovao na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da takve proslave spreče i sankcionišu

Pročitajte još:

„Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere“, napisao je Kon na Fejsbuku.

Istakao je da, gledajući ovakve snimke, svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima, kao i da roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah.

Kon je sinoć u objavi na Fejsbuku upozorio da je Srbija daleko od povoljne epidemiološke situacije i apelovao na građane da i dalje sprovode mere.

„Apel, molba pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem, zbog sve ogorčenosti“, napisao je doktor Kon.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare