Predrag Kon Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Predrag Kon je na svom Fejsbuk profilu objavio svojevrsno upozorenje u kojem skreće pažnju na to da smo daleko od povoljne epidemiološke situacije. Kon zbog toga upućuje "apel, molbu i preklinjanje", pre svega mladima, da se drže propisanih mera.

Kon skreće pažnju na to da se u kovid ambulantama u Beogradu ne samnjuje broj onih koji se tetiraju na koronu. Upozorava i na to da je moguće veće aktiviranje virusa zbog povratka većeg broja građana iz inostranstva nakon odmora, kao i zbog početka škole.

Status doktora Kona prenosimo u celosti:

UPOZORENJE : DALEKO SMO OD POVOLJNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE. Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju. Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od Covid 19 i to uglavnom sa blagim simptomima. Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju Covid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. APEL, MOLBA pa i PREKLINJANJE za RAZUMEVANJE posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti.

UPOZORENJE : DALEKO SMO OD POVOLJNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE. Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na…

Posted by Predrag Kon on Субота, 29. август 2020.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare