Zoran Gojković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da ne vidi opasnost od novog rasta broja zaraženih korona virusom, ali da je potrebno pridržavati se mera.

Gojković za RTS kaže da postoji potencijalni problem zbog polaska đaka u škole, ali smatra da će biti u očekivanim granicama, napominjući da sve zavisi od poštovanja mera – nošenja maski, pranja ruku i držanja distance.

„To jedni put kojim ce se dodatno smanjiti broj zaraženih. Siguran sam da ce đaci slušati sve preporuke i da će biti primer kako se treba ponašati, što je već slučaj sa decom koji idu u vrtiće“, ističe Gojkovic.

Blagi rast broja obolelih na respiratorima, sa 36 na 40, Gojkovic ne vidi kao zabrinjavajući podatak budući da opada broj obolelih u bolnicama i novootkrivenih slučajeva.

Pročitajte još:

Gojkovic je naveo da u Srbiji 641 pacijent leži u bolnicama i da kovid ambulante rade normalno.

„U odnosu na period od pre šest nedelja, imamo deset do 20 odsto pregleda koji smo imali tada, što je nije rezultat slabljenja virusa već odgovornog ponašanja građana“, naglašava Gojković.

Navodi da kako koja bolnica bude izazila iz kovid sistema, pocece da prima nonkovid pacijente.

„Što se tice Beograda cije je zdravstvo pretrpelo najveci udar od kovid bolnica ostale su samo Bežanijska kosa i Dragiša Mišovic. Kako se otpuštaju kovid pacijenti, posle dezinfekcije prostora, doci ce do povecanja broja nonkovid pacijenata“, kaže Gojkovic.

Govoreci o nedavnom ublažavanju mera, Gojkovic navodi se od Kriznog štaba tražilo i vece popuštanje, ali, kako je istakao, bili su cvrsti u svojim odlukama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare