Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Ima nekih koji kažu da im više nisam kolega. Oni meni jesu kolege. Nisam ja ničiji, to da se zapamti, ja sam ovde da branim ovu zemlju od virusa. Odavde idem istog momenta ukoliko neko misli da ne zadovljavam u toj borbi, blanko ostavka je uvek spremna" poručio je član Kriznog štaba Predrag Kon komentarišući reakcije javnosti na njegovu izjavu datu našem portalu kada je na pitanje o razlozima umiranja lekara obolelih od kovida odgovorio da su se lekari zaražavali i na pauzama za kafu.

Kon je o ovome govorio na kraju konferencije za novinare Kriznog štaba i odgovarajući na pitanje koje mu je postavio voditelj konfrencije, a ne neko od novinara koji su prisustvovali tom događaju.

On je rekao da je u pitanju „jedan ozbiljan intervju sa kojim sam bio jako zadovoljan“.

„Ali kada vidite naslov koji ne odgovara imate potrebu da objasnite šta se dešava. Evo i sada se uzemiravam kada mislim o tome, to duboko pogađa svakog od nas. Doživljavam da je taj naslov sa namerom napravljen da bi u doveo prvo mene lično, a i ostali deo Kriznog štaba u sukob sa kolegama. Ja bih sve dao za te kolege, ruku bilo šta, sve.  Ako misli neko da jedini on ima pravo na emocije, onda živi u teškoj zabludi“ rekao je Kon komentarišući reakcije na njegovu izjavu našem portalu.

On navodi da je prvo što je rekao u pomenutom intervju da je će se ozbiljno pristupiti činjenici da je toliko lekara umrlo, kao i da je sve ostalo kasnije bila priča o tome gde je došlo do zaražavanja.

„Na društvenim mrežama se ponavlja da je rečeno nešto što nije rečeno. Ako neko misli da su te kratke pauze za hranu, evenutualno za kafu nešto što je izmišljeno, onda živi u zabludi. To je činjenica, imam ovde izveštaje. Normalno da ne govorimo o crvenoj zoni i kovid bolnicama, već sam govorio o uopšte mestima zaržavanja. Ali kada neko to iseče i potpuno odbaci, on ne želi istinu. On istinu seče u delu koji misli da je samo njegov, to je daleko o njegovog prava i profesionalnog pristupa“ naveo je Kon.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je ocenio da je traumatično što nam umiru lekari, ali da naveo da je „potpuno „besmislena priča da se to dešava samo iz jednog razloga“.

Naveo je da ima izveštaj iz jula meseca o jednoj instituciji kada je 86 lekara zaraženo i zapitao zašto se ne govori o tim stvarima otvoreno.

„Od tih 86 slučajeva svi su ispitani. Imamo ovde ozbiljne izveštaje o zaraženim lekarima po mesecima i to je sve ozbiljno ispitano. Kako je moguće da neko misli da epidemiologija to ne prati? Kako postoje ljudi koji misle da mi ne želimo da saznamo šta se desilo sa ljudima koji su požrtovani?“ pitao je Kon.

Kon je dodao da je govorio  o mestima gde su respiratori kao mestima gde ima mnogo virusa i da je insistirao da se to ispita.

„Ima nekih koji kažu da im više nisam kolega. Oni meni jesu moje kolege. Oni su ti koji krše direktno zakletvu. Govore mi da ne dolazim na dijalog. Neko me stavlja na optuženičku klupu, prete mi iz mraka. Treba da izađem na neki dijalog sa onima koji me nazivaju podrepašem. Nisam ja ničiji, to da se zapamti, ja sam ovde da branim ovu zemlju od virusa. Ništa drugo me ne instesuje. Čekam da odem u penziju. Odavde idem istog momenta ukoliko neko misli da ne zadovljavam u toj borbi, blanko ostavka je uvek spremna“ poručio je član Kriznog štaba Predrag Kon u vrlo emotivnom tonu lupivši u jednom trenutku na samom kraju izlaganja rukom o sto za kojim je sedeo.

Kon: „Ovde se radi o otkrivanju činjeničnog stanja“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare