Vakcinacija u Tržnom centru Ušće trebalo je, prema najavi, da počne danas u 12 sati, ali već oko 9 u redu je stajalo oko stotinu ljudi, zbog čega su punktovi otvoreni sat i po ranije. Iako većina tvrdi da se za vakcinaciju u Ušću nije odlučila zato što prvih 50 građana dobija vaučere od po 5.000 dinara za kupovinu u određenim radnjama, neki su u red stali još oko 6 sati ujutru.

Građani koje smo sreli u prvim redovima ispred punkta za vakcinaciju rekli su za Nova.rs da su stigli jutros oko 6.20, a portir je objasnio da je u 8 sati, kada su vrata tržnog centra otvorena, ispred čekala veća grupa građana.

Vakcinacija Ušće šoping centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Vakcinišem se zbog zdravlja, zbog sebe, ne zbog vaučera, kako se stalno priča. Vaučeri uopšte nisu bitni, bitno je čoveku zdravlje. Imam unuku, ćerku i zeta i svi su vakcinisali, jedino ja nisam”, kaže za Nova.rs Beograđanka koja je stala u „prvih 50“.

Na pitanje zbog čega je odlučila da se vakciniše baš u Ušću, kao razlog navela je blizinu.

Andrijana koja je već oko 10.45, među prvima primila vakcinu kaže za Nova.rs da je odlučila da se vakciniše u tržnom centru zato nema zakazivanja.

Vakcinacija Ušće šoping centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Vakcinišem se zbog puta. To mi je glavni motiv”, kaže i dodaje da bi se vakcinisala i na drugom mestu, samo je bilo pitanje vremena.

Objašnjava da je jutros stigla prva i već ima plan kako će potrošiti dobijen vaučer.

“Ne znam šta tačno može da se kupi, vaučer je samo za „Fashion and friends“. Možda uzmmem neki lep novčanik”, kaže. Ana tvrdi da je na red za vakcinaciju naišla slučajno, kada je krenula da izvadi neki dokument.

Vakcinacija Ušće šoping centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Protivnik sam vakcina, ali bez toga neću moći da putujem i to je jedini razlog zašto se vakcinišem. Ne znam ni šta sam dobila”, kaže i razgleda vaučer.

Građani koji su bili među poslednjih 50 u redu, kažu da su stigli oko 7.30. Ko je stigao kasnije dobiće samo ono što je i najvažnije – vakcinu.

Vakcinacija Ušće šoping centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Ovde sam došao zato što mi je blizu i zbog vaučera, da se ne lažemo. A i zato što moram da primim vakcinu”, kaže Radenko i objašnjava kako planira da potroši vaučer:

“Uzeću patike, svojoj gospođi, ne sebi”.

Nakon što je prvih 50 građana ušlo da primi vakcinu, u redu je ostalo najmanje još toliko, dok su drugi nastavili da pristižu. Najavljeno je da će vakcinacija danas trajati do 20 časova, dok će punktovi u Ušću sutra biti otvoreni od 10 časova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare