Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministarka za rad, zapošljevanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je danas Dom za odrasla invalidna lica u Beogradu, a u razgovru zaposleni su rekli da su im potrebna medicinska pomagala i popunjavanje radnih mesta kako bi korisnici imali bolju negu i kvalitet života.

U ovoj ustanovi socijalne zaštite trenutno boravi 77 odraslih i starijih korisnika, prevashodno osoba sa telesnim invaliditetom, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarka je istakla da Ministarstvo kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i unapređenju kvaliteta usluga i da je to jedan od prioriteta ovog Ministarstva, na kome će se predano raditi i u narednom periodu.

Pročitajte još...

U razgovoru sa ministarkom zaposleni istakli potrebu za većom dostupnosti medicinskih pomagala korisnicima na smeštaju, što bi umnogome unapredilo njihovo zdravstveno stanje, a samim tim i kvalitet života.

Zaposleni u toj ustanovi su ukazali i na potrebu popunjavanja upražnjenih radnih mesta, što je, takođe važan uslov za kvalitetniju negu i brigu o korisnicima na smeštaju, prenosi Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da je obezbedilo da se ustanove socijalne zaštite na teritoriji Srbije tokom i posle vanrednog stanja dodatno ojačaju kroz radno angažovanje medicinskog i nemedicinskog kadra, popunjavanjem značajnog broja upražnjenih radnih mesta, u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica izazvanih korona virusom u ustanovama socijalne zaštite, piše u saopštenju.

Precizira se da je tokom 2020. godine zaposleno 825 radnika na neodređeno vreme u ustanovama socijalne zaštite.

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila je krajem jula ove godine zapošljavanje 30 osoba u ustanovama socijalne zaštite, čime je do sada u ovoj godini odobreno zapošljavanje 69 radnika, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je svesno svih izazova sa kojima se suočavaju zaposleni u sistemu socijalne zaštite i upravo će zato, kao i do sada, nastaviti da poboljšava infrastrukturne i kadrovske kapacitete ustanova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar