Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević poručila je da je Ministarstvo uočilo propuste pri dostavljanju i preuzimanju faktura i druge dokumentacije privatnih domova i centara za socijalni rad, zbog čega je izradilo instrukcije kako bi se ubuduće izbegli uočeni propusti i greške.

Kisić Tepavčević je razgovarala sa predsednikom Udruženja privatnih domova za stare Radoslavom Milovanovićem o unapređenju usluga pružanja domskog smeštaja, a jedna od tema bila je i prevazilaženje prepreka u isplati potraživanja za usluge domskog smeštaja odraslih i starih lica.

Cilj nije samo izmirenje potraživanja privatnim domovima za stare, već i da se uspostavi ujednačeno i zakonito postupanje u ovom, za državu i korisnike usluge smeštaja, veoma važnom procesu, rečeno je na sastanku.

Ministarstvo poziva sve privatne domove za stare obuhvaćene Okvirnim sporazumom da dostave nedostajuću dokumentaciju i isprave uočene propuste u što kraćem roku, kako bi se plaćanje što pre realizovalo, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar