druga doza bolnica kovid
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Načelnica anestezije KBC "Dragiša Mišović" Duška Ignjatović kaže da je tokom noći bilo više od 10 prijema pacijenata zaraženih koronavirusom. U poslednja dva-tri dana se, upozorava ona, povećao broj prijema.

U KBC „Dragiša Mišović“ hospitalizovano je više od 70 pacijenata sa kovidom, kao i jedanaestoro dece. Na intenzivnoj nezi je 15 pacijenata, od kojih je osmoro na nekoj vrsti mehaničke ventilacije.

Klinička slika ne mogu da kažem da se razlikuje za naš centar u odnosu na ranije. Primamo srednje tešku i tešku kliničku sliku, uglavnom je obostrana pneumonija. Nema razlike u odnosu na prethodna dva pika – navodi Ignjatovićeva.

Prema njenim rečima, prvih dana najčešće su u bolnicu primani gerijatrijski pacijenti, a prethodnih dana i pacijenti srednjih godina.

„Mi nemamo način da drugačije sprečimo to širenje, ušli smo u zatvorene prostore zbog hladnog vremena, lakše virus cirkuliše. Mere moraju da se poštuju da ne dođemo u situaciju da moramo da hospitalizujemo puno pacijenata“,  napominje načelnica anestezije KBC „Dragiša Mišović“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar