Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Objekat A u Kliničko- bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" je ispražnjen i priprema se za prijem nekovid pacijenata, saznaje Nova.rs u toj ustanovi.

Pacijenti su iz tog najvećeg bolničkog bloka prebačeni u objekat B koji je manjeg kapaciteta.

Trenutno se obavlja krečenje i dezinfekcija objekta A, a u narednih nekoliko dana on bi trebalo da primi prve nekovid pacijente.

Kako je za Nova.rs rekao direktor KBC „Zemun“ Dragoš Stojanović i u toj bolnici ima znatno manje pacijenata sa koronom. Sada ih je 140, a pre nekoliko nedelja bilo ih je 340.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Juče nas je obradovala vest da KBC Zvezdara izlazi iz kovid zone i od ponedeljka se vraća u redovan rad. Nakon što su ovu informaciju delili građani na Tviteru, doktorka ove bolnica Anđela Gavrilović potvrdila je za Nova.rs da bolnica prestaje da bude u kovid režimu, te da se ona u ponedeljak vraća na svoj stari posao.

Vest da je je sa gerijatrije u KBC Zvezdara ispraćen i poslednji pacijent, unela je veliku radost među građane Srbije. Konačno smo dočekali da lekari mogu da predahnu i najavili da kreću u nove radne pobede.

Doktorka Anđela Gavrilović potvrdila je za Nova.rs da bolnica izlazi iz kovid sistema, ali da nema prostora za opuštanje.

„Ceo jedan blok, odnosno zgrada je ispražnjena i isključen je iz kovid sistema. Ostalo je još nekoliko pacijenata koji će iz tog drugog dela zgrade preći u Batajnicu. To će se završiti sve u toku iduće nedelje. Nakon toga, bolnica će se dezinfikuje i vraća se normalan režim rada“, priča Gavrilović za Nova.rs.

Doktorka je rekla da se to očekuje u narednih sedam dana, tačnije do ponedeljka.

„Videćemo da li će to biti kratkog dana, ali ono što je sigurno jeste da je procedura već u toku. Mi smo u kontinuitetu bili osam nedelja u ovom režimu. Preko 1.500 pacijenata smo primili. Ja sam praktično već godinu dana u kovid zoni i od ponedeljka se uz sve propisane mere vraćam u starim režim rada“, zaključila je doktorka Gavrilović.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar