Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz naše zemlje na graničnom prelazu Šid čekaju šest sati, a na Batrovcima četiri sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave poledice, zbog čega Auto-moto savez Srbije (AMSS) savetuje oprezniju vožnju.

Mostovi, nadvožnjaci i prevoji su najopasnija mesta gde se tanak sloj leda najpre javlja, zato vozite sporije i uvek sa većim odstojanjem između vozila, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, navodi AMSS.

Putevi Srbije apeluju na vozače da koriste zimske gume, te da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

U saopštenju o stanju na putevima navode da se na deonici Užice – Bela Zemlja, na izlazu iz Užica ka Beloj Zemlji odvijaju radovi na sečenju asfalta i popravci vodovodne cevi zbog kojih je zatvorena leva traka iz smera Užica, te se saobraćčaj odvija u dve saobraćajne trake.

Na deonici Oraovica – Predejane, od Sarajevskog mosta na Južnoj Moravi do kružnog toka u Oraovici na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji Sarajevskog mosta a radovi će trajati do 1. aprila. Alternativni putni pravac je lokalni put od Sarajevskog mosta do naseljenog mesta Grdelica (ul. Bore Pešića) – raskrsnica sa državnim putem II B reda broj 438 – kružni tok u Oraovici – državni put II A reda broj 258, prema Leskovcu.

Kod skretanja za naseljeno mesto Paljevo do 15. marta trajaće radovi na rekonstrukciji mosta, pa je za saobraćaj na mostu zatvorena leva traka (gledano iz pravca Novog Pazara), dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u desnoj traci uz semaforsku signalizaciju.

***

BONUS VIDEO – Vozači oprez: Ovo su ključne crne tačke na srpskim putevima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar