Nikola Jovanović Foto:Fonet/Milica Vučković

Na konferenciji za medije koju su organizovala četiri sindikata GSP-a uz podršku Centra za lokalnu samoupravu, ukazano je na nedopustivu odmazdu protiv Zorana Stefanovića, predsednika sindikata “Pravda”, zato što je ukazivao na korupciju u GSP-u prilikom tendera za tramvaje i gasne autobuse, kao i u slučaju dodele linija privatnim prevoznicima.

Uloga sindikata jeste da ukazuje na probleme u javnom preduzeću, u ovom slučaju GSP-u, koji mogu imati dugoročne i štetne posledice po zaposlene, ali i po javni interes koji preduzeće vrši.

„Zato najoštrije osuđujemo otkaz koji je uručen Zoranu Stefanoviću, predsedniku sindikata “Pravda”, samo zato što je ukazivao na loše odluke rukovodstva GSP-a i potencijalne koruptivne poslove, rekao je Ivan Banković, predsednik sindikata “Centar” i organizator današnjeg protesta.

„Nedopustivo je da rukovodstvo grada i javnih komunalnih preduzeća guši rad stručnih organizacija i sindikata, koji kritički nastupaju u javnom interesu, rekao je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. Tragikomično je da Zoranu Stefanoviću uručuje otkaz Zoran Šarac, koji je sam u nezakonitom VD statusu već godinu dana. Zahtevam da se omogući slobodan rad sindikata u komunalnom sistemu Beograda, ali i da se momentalno raspišu konkursi za direktore svih JKP u Beogradu, što je osnovna zakonska obaveza, naglasio je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar