Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, dok je još 65 osoba zaraženo koronavirusom.

Na respiratorima se trenutno nalazi 20 pacijenata.

Od prethodnog preseka, testirano je 7.315 uzoraka.

Trenutno je hospitalizovana 261 osoba.

Procenat smrtnosti je 2,24 odsto.

Tokom jučerašnjeg dana, bilo je pozitivno 30 osoba.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je porastao na 749.

***

Štab za vanredne situacije Grada Valjeva ukazao je da je u tom gradu nepovoljna epidemiološka situacija s obzirom da je duplo povećan broj pregleda u kovid ambulantama, povećan broj osoba koje su u kućnoj izolaciji i osoba koje se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Prema izveštaju objavljenom na sajtu Grada, 28. septembra nije bilo zabeleženih novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a broj novoobolelih je veći za pet zbog naknadnog prijavljivanja obolelih koji su se našli u drugim gradovima.

***

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze virusom korona.

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje Leskovac, iz laboratorije “Institut za javno zdravlje Niš” stiglo je 12 rezultata, od čega za grad Leskovac 11, i svi su sa negativnim nalazom.

***

U užičkoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je troje na intezivnoj nezi, saopštila je jutros Danijela Vasiljević iz Zdravstvenog centra Užice.

U privremenoj kovid bolnici u Krćagovu smešteno je 18 pacijenata, navela je Vasiljević.

***

Zavod za javno zdravlje u Ćupriji dobio je 9.700 doza vakcina protiv sezonskog gripa za šest lokalnih samouprava Pomoravskog okruga, a u ponedeljak uveče je počela distribucija po domovima zdravlja, izjavio je epidemiolog te ustanove dr Ivica Jocić.

Reč je o četvorovalentnim vakcinama koje štite od četiri soja virusa, a za Pomoravski okrug je stiglo 2.500 vakcina više nego prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare