Foto: Shutterstock

Prema poslednjim podacima, u Jablaničkom okrugu od 16 testiranih uzoraka 10 je pozitivno na virus korona, a čekaju se rezultati za još 549 uzoraka, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Od 10 novozaraženih šest je iz Leskovca, troje iz Lebana i jedna osoba iz Vlasotinca.

Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, od 10 zaraženih petoro je zaposlenih osoba, a virus korona registrovan je i kod četiri penzionera i jedne nezaposlene osobe.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjcki okrug, povećan je i broj pacijenata na lečenju i trenutno ih je 130.

U poslednja 24 časa bilo je pet prijema i šest otpusta sa lečenja, a jedna osoba je sa teškim simptomima upućena na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu.

Nažalost, u Leskovcu je zabeležen još jedan smrtni slučaj, a u pitanju je pacijent rođen 1934. godine koji je imao pridružene bolesti.

S obzirom da za njega još uvek nije stigao rezultat testa na Covid 19, još se ne može sa sigurnošću reći da je preminuo usled posledica izazvanih virusom korona.

Ali, kako navode u bolnici, bio je na lečenju u kovid bolnici sa obostranom upalom pluća.

Od početka epidemije ukupan broj obolelih u Jablaničkom okrugu je 1.050, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu – 820.

U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 120 osoba, u Lebanu 60, Bojniku 28 i Medveđi 22.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)