Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na platou ispred Skupštine Srbije večeras se okupilo oko stotinak nezadovoljnih građana epidemiološkom i političkom situacijom, znatno manje nego prethodnih dana. U Nišu i Čačku, takođe, mali skupovi.

Ispred skupštine oko 20.30 časova saobraćaj je bio zaustavljen u obe trake od Trga Nikole Pašića do Takovske ulice.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pojedini učesnici protesta nosili su zastave Srbije, mogao se čuti poneki zvižduk pistaljki, a ispred Skupštine građani su razvili platno na kome piše „Ne borim se za vlast, već za sve nas!“.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među okupljenjima su, kao i prethodnih večeri, bili bivši član Dveri Srđan Nogo i Saša Radulović i Hana Adrović iz pokreta „Dosta je bilo“.

Jedna grupa građana bila je okupljena oko Srđana Noga, dok je lider Saša Radulović razgovarao sa drugom grupom građana o zdravstvu i o tome kako vladajuća stranka svojim delovanjem krši Ustav.

Saša Radulović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kao i prethodne večeri, primetan je bio znatno manji broj policajaca koji su mahom bili raspoređeni iza parlamenta.

Jedan od okupljenih mladića održao je kratak govor.

„Oni nas biju zato što pevamo pesme o Kosovu. Mi možemo da promenimo stvari, zbog nas su pustili mladića iz zatvora“, rekao je pomenuti mladić.

Nakon toga pozvao je okupljene da se pridruže grupi građana koji su tokom cele večeri pevali pesme o Kosovu, nakon čega su zajedno zapevali „Oj Kosovo, Kosovo“.

Oko 23 časa protest je završen, a saobraćaj se ponovo uspostavljen na delu ispred Skupštine Srbije.

Podsećamo, večeras je održan protest ispred Prekršajnog apelacionog suda gde su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji Zoran Ivošević izrazili nezadovoljstvo postupanjem sudova.

Utihnuo protest u Nišu

Iako su protesti u Nišu počeli uz veliki broj demonstranata, zastave i parole, osme večeri se okupilo dvadesetak mladih, javljaju Južne vesti.

Za razliku od prethodnih, ove večeri okupljeni građani nisu išlu u protestnu šetnju, već su neko vreme proveli na Trgu kralja Milana. Prema rečima reportera Južnih vesti, na protest su došli uglavnom mladi, a nije bilo transparenata. Demonstranti su se razišli, ali nisu rekli da li će se okupiti i sutra.

U Čačku se okupilo dvadesetak građana 

Ispred zgrade lokalne Skupštine u Čačku okupilo se dvadesetak građana koji su protestovali protiv aktuelne republičke i lokalne vlasti. Nisu nosili nikakve parole ni transparente.

Okupljeni građani očekuju odgovor od gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića na dva pitanja koja su mu predali na pisarnici Gradske uprave pre dva dana, a to su – zašto se koronavirus vratio u Čačak kada je on pre izbora izjavio da je „korona virus u Čačku pobeđen“ i zašto je Čačane koji su mirno protestovali 9. jula nazvao „nesposobnim“.

Na protestu nije bilo incidenata, a ni prisustva policije.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare