Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na sednici Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u petak je za mesto direktora ovog tela jednoglasno izabrana Rajka Galin Ćertić, koja je i do sada bila izvršna direktorka.

To je potvrdila za N1 Olivera Zekić, predsednica Saveta REM, i istakla da na konkurs osim Rajke Galin nije bilo drugih prijavljenih na konkurs za tu funkciju.

Galin Ćertić prethodno je bila generalna sekretarka REM i pomoćnica direktora za pravna pitanja u ovom telu.

Galin Ćertić Foto:Medija centar Beograd

Podsetimo, REM je raspisao javni konkurs za direktora 17. novembra, a rok za prijavu kandidata bio je do 18. decembra 2023. godine.

Na veb sajtu REM istaknut je bio u okviru konkursa i opis poslova budućeg direktora u kojem se navodilo da direktor odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima zaposlenih u Regulatoru, priprema i sprovodi odluke Saveta i vrši druge poslove određene zakonom i Statutom Regulatora.

Direktor za svoj rad odgovara Savetu REM, kome podnosi godišnji i periodične izveštaje o radu i finansijski izveštaj.

Direktor REM se imenuje na pet godina i može ponovo biti imenovan još dva puta. Takođe, direktor je za vreme trajanja mandata u radnom odnosu u Regulatoru.

Kako se navodi u Zakonu o elektronskim medijima, za direktora se bira lice koje, pored opštih uslova, ima najmanje deset godina radnog iskustva u oblasti iz delokruga Regulatora.

BONUS VIDEO Da li će Olivera Zekić biti sankcionisana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar