Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uprkos kiši i jakom nevremenu, desetak Beograđana čeka ispred Infektivne klinike da provere da li imaju koronavirus. Neki od njih već imaju odgovor na to pitanje, pa nam je troje priznalo da su došli sa pozitivnim testovima.

Iz domova zdravlja poslati su ovde i sada kažu čekaju dalje instrukcije.

„Rekli su mi da idemo u kućnu izolaciju i da pijem vitamin C“, rekla nam je Svetlana, koja u ruci drži papir koji je donela od lekara. Kaže da ima potvrđenu koronu, a tu je sa sinom, koji je takođe pozitivan. Kaže da je prva dva dana imala temperaturu, sada je nema, a nema ni nikakvih težih simptoma.

“Prošle godine sam imala neki virus i ‘jedva sam pretekla’. Ako je ovo korona, onda i nije toliko strašno”, kaže Svetlana.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sada čekaju da li će još neki članovi porodice dobiti neke od simptoma, pa da i oni dođu na testiranje.

Koronu ima i 29-godišnji D.G, koji kaže da prosto ne zna kako je dobio virus.

„Pre nekoliko dana počeo sam da gubim čulo mirisa. To me je začudilo i nateralo da se testiram. Rezultat je bio pozitivan, i sada čekam dalje instrukcije“, kaže naš sugrađanin.

Neki još uvek ne znaju da li imaju koronu, došli su po instrukcijama lekara da to provere, a pojedine građane šalju i u neke druge ustanove, kako bi se ustanovio status. Tako, jednom starijem gospodinu rečeno je da treba da ide u VMC.

Jedna od sagovornica Una kaže da ona nema koronu, i misli da su je ovde poslali samo zato što ne znaju šta će sa njom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar