„Tek stiže haos“: Na Infektivnoj nagli skok broja zaraženih

Društvo 10. jun. 202017:1055 komentara
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako saznaje Nova.rs, u poslednjih nekoliko dana u Infektivnoj klinici u Beogradu naglo je povećan broj primljenih pacijenata.

„Infektivna klinika je puna, krcata pacijentima, a svi smo znali da će se ovo dogoditi jer smo neodgovorni i previše opušteni, a tek nas čeka haos na zimu“, upozorava jedan od lekara koji zbrinjava pacijente zaražene koronavirusom, čije ime je poznato redakciji Nova.rs.

„Govorio sam da će cela ova situacija sa koronom biti katastrofa i da nije izbora sve bi bilo mnogo drugačije. Brojka zaraženih raste iz dana u dan. Neka odeljenja su do nedavno bila pred zatvaranjem, međutim onda se odjednom broj novozaraženih povećao, pa smo ponovo zatrpani poslom“, naglašava naš sagovornik.

On naglašava da se narod ponaša neodgovorno i da je to razlog buktanja virusa.

„Svi su bez maske, a kad dođe zima biće kuku lele, u decembru nećemo znati šta je grip, a šta korona. Biće samo: ‘bake, deke volimo vas’. Mislim da Sajam nećemo ponovo otvarati jer je virus oslabio u smislu da su simptomi slabiji, manja je smrtnost. Toplo vreme oslabiće prenos, ali moramo biti odgovorniji. Pogledajmo kako je u regionu, ljudi su odgovorniji, naplaćuju se kazne zbog nenošenja maski, rukavica, nepoštovanja socijalne distance…“, kaže doktor.

Da je Infektivna klinika u Beogradu puna pacijenata zaraženih koronavirusom, potvrdilo je za Nova.rs više lekara koji zbrinjavaju obolele.

Međutim, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je ranije da je u ovom trenutku na Klinici 59 pacijenata, od kojih su 34 kovid-pozitivna, dok ostali čekaju rezultat.

„Neki su primljeni u toku noći i čekaju rezultat, 34 su kovid pozitivni“, rekao je on.

„Imamo nekoliko bolesnika koji su neka naša osnovna patologija, HIV, AIDS, koji su u u posebnoj izolaciji, unutar izolacione jedinice“, rekao je Stevanović novinarima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar