U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 7.919 građana zaraženih koronavirusom, a preminulo je 52 ljudi.

Na respiratorima se nalazi 270 pacijenata, a testirano je 22.069 osoba.

***

U toku jučerašnjeg dana u poslednja 24 sata evidentirano još 7.999 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 48 ljudi.

Testirano je ukupno 22.837, a na respiratorima se nalazilo 269 pacijenata.

***

Kompanije „Fajzer“ i „Bajontek“ predaće danas srpskoj Agenciji za lekove dokumentaciju za vakcinu protiv koronavirusa, rečeno je Tanjugu.

Povezane vesti:

Ovo je, kako se navodi, juče dogovoreno na sastanku koji su predstavnici ove kompanije imali sa predsednicom vlade Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

U KBC Dragiša Mišović trenutno je na lečenju 356 kovid pacijenata i svi kapaciteti su popunjeni, kaže pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove dr Predrag Savić.

“Izuzetno je teška situacija u bolnici, sva mesta su popunjena. Klinička slika pacijenata koji su trenutno kod nas na lečenju je neuporedivo teža nego kod pacijenata koji su bili u prethodna dva talasa, tako da sada i bolničko lečenje duže traje”, rekao je danas Savić.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice u protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata starosne dobi od 56 do 80 godina, a čak 212 Čačana je pozitivno na koronavirus. U ovoj ustanovi trenutno je hospitalizovano 200 obolelih, tri manje nego juče.

Reporteri portala Nova.rs uputili su se u kovid ambulante u Beogradu kako bismo proverili na koji način funkcioniše testiranje na kovid, a po svemu sudeći, ne postoji jedinstveni protokol, već svaka kovid ambulanta sama određuje sistem funkcionisanja kako bi se pregledi obavljali što efikasnije.

Tako u čak tri kovid ambulante u Beogradu testiranje na virus funkcioniše na potpuno drugačiji način.

U kovid ambulanti u Zemunu je, po svemu sudeći, situacija najkritičnija, pa građani i po ceo dan čekaju na svoj red za test.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare