Vidak Živančević (23) poreklom iz Mladenovca, otišao je na Maltu kako bi radio tokom letnje sezone i zaradio novac. Vidak se zaposlio u Crvenom krstu Malte, gde radi kao spasilac na plažama, a sada je postao pravi heroj.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako se čovek davi u moru, a za njim uskače mladić kako bi ga izvukao na obalu. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju dečko iz Srbije – Vidak.

Nova.rs je došla do mladića koji nije bio rad da se oglašava, ali nam je ukratko objasnio šta se zapravo desilo.

Vidak Živančević Foto: Privatna arhiva

„Došao sam na smenu kao i obično, i video sam da su postavljene dve crvene zastavice. Kada je postavljena jedna, možemo da pustimo ljude da se kupaju, ali nije preporučljivo te ih upozoravamo. Tog dana su bile dve zastavice, a to znači da je zabranjeno kupanje. Nikoga nije bilo na plaži, a onda se odjednom pojavio čovek u vodi. Ja sam uzeo pištaljku i pokazivao mu da izađe, on je krenuo da se vraća ali ga je mučenika povukla voda i talasi, tada sam video da je vrag odneo šalu. Uzeo sam opremu i skočio u nemirno more, uspeo sam da doplivam do njega i izvučema ga, a on je bio izbezumljen“, rekao nam Vidak.

Kako je više puta naglasio, drago mu je da smo ga pozvali, ali ne voli medijsku pažnju i smatra da je ovo obaveza svih ljudi. Zakon na Malti nalaže da kada su ovakve situacije u pitanju, spasilac nije dužan da uđe u vodu, ali ovaj momak je pokazao veliko srce i hrabrost time što nije razmišljao, već je skočio u nemirno more.

Bonus video: Nevenin vrisak od sreće će vam danas ulepšati dan VIDEO

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare