Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradsko javno preduzeće Gradske pijace potvrdilo je večeras da će nadoknaditi štetu svim povređenima u rušenju zida u tržnom centru "Stari Merkator".

Ističući da Gradske pijace redovno obavljaju tekuće održavanje objekata koje koriste, u saopštenju se navodi kako ništa nije ukazivalo na to da na toj pijaci može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

Gradske pijace stupile su u kontakt sa sve četiri povređene osobe, koje su van životne opasnosti – tri žene se nalaze na kućnoj nezi, dok je četvrta ženska osoba, nakon preloma ruke, operisana i zbrinuta na Vojnomedicinskoj akademiji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je u utorak posle nesreće da će svi povređeni u incidentu na pijaci „Stari Merkator“ biti obeštećeni.

U Starom Merkatoru obrušila se obloga ventilacionog kanala

U nesreći na pijaci „Stari Merkator“ u Novom Beogradu došlo je do „obrušavanja obloge – maske ventilacionog kanala“ a ne plafona, zida i krova kako su preneli pojedini mediji, tvrde „Gradske pijace“ u svom saopštenju, prenosi RTS.

JKP „Gradske pijace“ navode da se nesreća u Starom Merkatoru dogodila usled obrušavanja dela obloge ventilacionog kanala u nivou suterena i dodaju da je uviđaj obavljen, a nadležne službe će sagledati razloge zbog kojih je došlo do obrušavanja.

Kako se dodaje, građevinska inspekcija je zatvorila za upotrebu deo objekta koji se obrušio, dok drugi deo, plato pijace TC „Novi Beograd“ radi nesmetano jer nema opasnosti od daljeg obrušavanja.

TC „Novi Beograd“, u okviru koga se nalazi i pijaca, izgrađen je početkom 70-ih godina prošlog veka. U skladu sa svojom nadležnošću, JKP „Gradske pijace“ je kontinuirano obavljalo tekuće održavanje prostora koje preduzeće koristi za obavljanje svoje delatnosti, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Obrušio se zid pijace Stari Merkator

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar