Nikola Jovanović i mesto nesreće na pijaci Stari merkator Foto: Medija centar, Filip Krainčanić/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) podneće krivičnu prijavu protiv direktora JKP "Gradske pijace" Bojana Bajagića ukoliko on ne podnese odgovornost zbog jučerašnje nesreće na gradskoj pijaci "Stari Merkator" u Beogradu, poručio je danas predsednik CLS-a Nikola Jovanović.

Nikola Jovanović je upitao Bajagića zašto 2021. godini nije uopšte bila predviđena stavka „održavanje i intervencije na objektima“.

„Imajući u vidu ozbiljnu nesreću koja se juče dogodila na gradskoj pijaci ‘Stari Merkator’, kada se obrušio spušteni plafon i ventilacija, postavljam pitanje direktoru nadležnog javnog komunalnog preduzeća Bojanu Bajagiću, zašto u 2021. godini nije uopšte bila predviđena stavka „održavanje i intervencije na objektima“? Naime, za ovu svrhu, u prethodnoj godini nije bio predviđen nijedan dinar, što je direktno prouzrokovalo urušavanje pijace Stari Merkator“, naveo je Jovanović i dodao:

„U planu poslovanja za 2022. godinu, za održavanje i intervencije na objektima JKP „Gradske pijace“, predviđeno je samo 15 miliona dinara, što je minimalan korak unapred, ali šteta je već načinjena“.

Ukoliko Bojan Bajagić ne odgovori na upit CLS-a i ne podnese odgovornost za jedva izbegnutu tragediju, Centar za lokalnu samoupravu najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Bajagića, zbog „direktnog ugrožavanja života ljudi i imovine i grubog nemara“.

Podsetimo, juče je došlo do urušavanja plafona pijace „Stari Merkator“ u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, a tom prilikom povređene su četiri osobe.

Bonus video – Obrušio se zid pijace Stari Merkator

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar