Predrag Terzić. Foto: Nova.rs

Prošle nedelje uručeni su prvi ključevi vlasnicima stanova u prvoj od tri zgrade koja je sagrađena za stanovnike Dositejeve ulice u Kraljevu čije su stare zgrade stradale u zemljotresu pre 11 godina. I sve bi to bila priča sa srećnim krajem da ministar građevinarstva i gradonačelnik Kraljeva nisu ljude svečano poslali u zgradu bez grejanja. Povodom ove informacije oglasio se prvi čovek Kraljeva Predrag Terzić.

Odgovor gradonačelnika Kraljeva prenosimo vam u celosti:

U poslednjem tekstu koji je objavljen na portalu nova.rs iznose se lažne informacije o nepostojanju grejanja u stanovima u Dositejevoj ulici u Kraljevu. Radi se o stanovima za koje su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, 18. oktobra 2021. godine, uručili ključeve ljudima čiji su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010. godine.

Đilasovi mediji svakodnevno nastavljuju sa pokušajima da najgnusnijim lažima ospore napore predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije da poboljšaju život svih građana naše zemlje“, izjavio je gradonačelnik, pa istakao:

„Pisanje ovakvih neistina pokazuje da novinari iz tajkunskih medija iskorišćavaju nesreću ljudi samo da bi skupili jeftine političke poene za svog gazdu. Javnosti radi, novoizgrađena zgrada u Dositejevoj je priključena na toplovod, a priključenje pojedinačnih stanova vršiće se kada vlasnici stanova potpišu ugovore sa JEP „Toplana“.

Razvojna banka Saveta Evrope, Vlada Republike Srbije i grad Kraljevo u izgradnju ove četiri zgrade ulažu čak 13.500.000 evra.

„Među tim ljudima je veliki broj bivših radnika Fabrike vagona, Magnohroma i drugih preduzeća koja su uništena za vreme lopovskog režima Dragana Đilasa. Naravno, novinar tajkunskog medija je za sagovornika pronašao Ivana Matovića. A koga bi drugog? Novinar lista najvećeg srpskog tajkuna Dragana Đilasa priča s najpoznatijim kraljevačkim tajkunom Ivanom Matovićem. I jedan i drugi su poznati i po nasilju u porodici, jer su ih obojicu bivše supruge prijavljivale za nasilje u porodici“, izjavio je Terzić, ističući:

„Ne zanimaju njih porodice u Dositejevoj, jer da ih zanimaju, valjda bi znali da se radi o 366, a ne 370 porodica, kao i da se grade četiri, a ne tri zgrade. Ne bi nas čudilo da su i ta četiri stana Đilas i Matović hteli da zadrže za sebe, jer da su mislili o građanima iz Dositejeve ulice, mogli su da im izgrade nove stanove dok su bili na vlasti“.

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare