Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prvi je izgurao pun mandat od povratka višestranačja, pa nastavio i drugi, ali Srbija ga nije po tome zapamtila, već po urnebesnim gafovima kao što su "aerodrum" i "zoohijena".

Predrag Terzić postao je prvi gradonačelnik Kraljeva koji je na tom mestu ostao pun mandat od uvođenja višestranačja. Svi njegovi prethodnici su iz različitih razloga, prekidali mandate.

Terzić je danas izabran za gradonačelnika i u svom drugom mandatu. Ali, ovaj gradonačelnik ipak neće ostati upamćen u Srbiji zbog ovog podatka, već zbog toga što je uspeo da za vreme svog mandata izgovori
i učini neverovatne gafove i poteze.

Od trenutka kada je svečano otvorio semafor u Kraljevu i kada je skrenuo pažnju javnosti na sebe, gafovi gradonačelnika ovog grada Predraga Terzića, samo su se nizali. A onda je usledio čuveni aerodrUm!

I kada su svi pomislili da je to bio kraj, pojavila se nova reč iz njegovog vokabulara – zoohijena. Terzić je tako postao najpoznatiji gradonačelnik u Srbiji.

„Bilo je pokušaja različitih medija da u prvi plan stave lapsuse i greške koje se dešavaju svakom od nas. A ako neko želi da vaš rad prikaže samo kroz lapsuse, onda to pokazuje tendenciju takve vrste novinarstva“, izjavio je Terzić.

Prema mišljenju Ljubiše Jovaševića, nekadašnjeg gradonačelnika Kraljeva, iz želje da dominira, Terzić je napravio veliki broj grešaka.

„Možda bi neki od njih ostali i neprimećeni, da nije pravio probleme i u ponašanju, koji ukazuju na neiživljenost i nezrelost“, dodaje Jovašević.

Očigledno je da nije prošao u životu ono što mnogi ljudi moraju. Našao se u poziciji da ima prvo radno mesto koje nosi veliku odgovornost. I odatle su nastali veliki problemi, rekao je Jovašević. Terziću nije bilo strano ni da sugrađanima objasni kako je došlo do pojave mrlje od ulja u reci Ibar. Oni koji su ga slušali, mogli da saznaju i koja je količina ulja za to potrebna.

Gradonačelnik Kraljeva je izgovorio da jedna kap ulja može da zamuti nekoliko stotina litara vode.