Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je da se u prethodnih sedam do 10 dana, epidemiološke mere u Srbiji mnogo bolje poštuju i da je mnogo veća svest gradjana "u kakvom se problemu nalazimo".

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je da se u prethodnih sedam do 10 dana, epidemiološke mere u Srbiji mnogo bolje poštuju i da je mnogo veća svest gradjana „u kakvom se problemu nalazimo“.

Navodeći da se u nekim gradovima Srbije epidemiološka situacija poboljšava a da je u nekim došlo do pogoršanja, Gojković je ocenio da je zemlja trenutno „u nekom najvećem vrhu talasa“.

„Ono što niko nije mogao da predvidi jeste to što je drugi talas ili drugi pik po kliničkim slikama mnogo teži i da zahteva mnogo veću medicinsku potporu. Čini mi se da je i smrtnost mnogo veća i da sve više oboljevaju mladi ljudi“, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Naveo je da se ustanovljava da virus nije samo respiratorni već da pravi ozbiljna oštećenja na bubrezima, na srčanom mišiću, centralnom nervnom sistemu.

„To zabrinjava jer je nesvakidašnje, nijedan virus se nije ponašao na takav način“, kazao je Gojković.

Dodao je da su medicinski radnici „preumorni i frustrirani“ jer se već pet meseci bore sa epidemijom korona virusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar