Podeli
probudi se
Probudi se; Foto: Printscreen nova S

Gost rubrike Prelistavanje u emisiji "Probudi se" bio je Slobodan Georgiev, direktor Njuzmaks Adrie, a kao glavna vest koja mu se nametnula s naslovnica jeste - izbor novog patrijarha.

“Meni ti izbori u crkvi deluju kao izbori za američkog predsednika, oni su na klackalici, postoje dve struje i sving vladike za čije se duše bore jedna i druga strana. Jedna strana se dosta eksponirala tokom protesta u Crnoj Gori, druga su Irinej Bulović, Porfirije, dakle ovi što smo smo ih gledali ovih dana da kolo vode u Beogradu”, pojasnio je Georgiev.

On smatra da će novi patrijarh doći s jedne od tih strana, ali veliko je pitanje kad će to biti.

Pročitajte još:

“Neki izvori govore da će to biti kad prođe 40 dana od smrti patrijarha Irineja, da će oni to da zbrzaju, a oni po Ustavu imaju tri meseca za to. A crkva je inače poznata da nikad ne žuri… Videli smo da je u Crnoj Gori crkva imala velikog uticaja na izbore, pa se zbog toga možda ovde smatra da će izbor novog patrijarha imati uticaja na političku scenu. Ali mislim da to može da se desi kad je politička scena u nekom balansu, a mi smo sad daleko balansa, tako da je to potpuno irelevantno”, smatra Georgiev, a šta je još zanimljivo našao u domaćim novinama – pogledajte u “Probudi se” na TV Nova S.

***

Bonus video: 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar