Gak: Otac zaražen, a dete dovodili u vrtić

Društvo 21. sep. 202017:26
Podeli:
Foto: Shutterstock

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak danas je posle događaja u vrtiću "Oblačak" na Zvezdari, gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je za vikend potvrđeno prisustvo koronavirusa, apelovao na sve roditelje koji dovode decu na maksimalnu odgovornost u ponašanju.

Gak je objasnio da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, otac je već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv, preneo je Beoinfo.

„Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno“, rekao je Gak.

Prema rečima Gaka, prostorije vrtića su dezinfikovane, nijedno dete nema simptome, ali je ovaj primer pokazatelj da se bez odgovornosti svih nije moguće izboriti sa epidemijom.

„Zaposleni u vrtićima od početka epidemije daju sve od sebe, pokazali su veliku profesionalnost, rade pod zaštitnom opremom i uspeli smo u tome da nijedan slučaj pojave virusa ne izmakne kontroli. Da tako i ostane, saradnja roditelja je zaista neophodna“, istakao je Gak.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar