Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Oko trideset radnika iz Turske i danas protestuje u Savamali tražeći zaostale plate koje su zaslužili gradeći Beograd na vodi.

Radnik Abdulah Pašoglu kaže da im ne preostaje ništa drugo nego da čekaju, a u međuvremenu su smešteni u hotelu Savamala i nekako se snalaze. Oni svoje zarade očekuju od Beograda na vodi i kompanije „Roberts“, a danas su se pojavili ispred zgrade Geozavoda gde su razapeli veći broj transparenata.

„Tražimo svoja prava“, „Nismo dobili platu“, poruke su ispisane na srpskom i na engleskom jeziku.

Oni kažu da su radili tri meseca, dobili su samo jednu platu za to vreme i najavljuju da će nastaviti protest dok ne ostvare svoja prava.

Poruka „Tražimo svoja prava“ upućena je kompanijama „Roberts“ i „Igl hil“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsećanja radi, turski građevinski radinici protestovali su i 11. marta, a transparentima su i tada poručili da žele svoje plate i svoja prava.

Reakcija kompanije „Belgrade Waterfront“:

„Belgrade Waterfront sve svoje obaveze prema angažovanim izvođačima izmiruje na vreme i u potpunosti. Sve ugovorne strane angažovane na projektima Belgrade Waterfront-a su bez izuzetka isplaćivane blagovremeno. Belgrade Waterfront očekuje isto i od svih angažovanih izvođača. I pored protesta manjeg broja radnika, svi radovi na gradilištima Belgrade Waterfront-a odvijaju se prema predviđenoj dinamici i bez zastoja“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar