Stanovnici Zvezdare organizovali su danas čišćenje parkića u Bregalničkoj ulici, kako bi ukazali nadležnima na loše stanje u kome se on nalazi.

Kako je FoNetu izjavio Nemanja Jovanović, stanovnici misle da će se u parkiću izgraditi zgrade.

Jovanović je rekao da su saznali da je Skupština Beograda 21. februara donela odluku o izradi plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Bregalničke, Kajmakčalanske, Silvija Kranjčevića i Svetomira Nikolajevića, kako bi se na mestu parkića gradili stambeni objekti.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

On je dodao da će se građani suprotstaviti svakom pokušaju gradnje i ukazao da to nije prvi put da je parkić u opasnosti, jer se slično dešavalo 2006. i 2011. godine.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Jovanović je rekao da građani tada nisu dopustili gradnju i da to neće dopustiti ni sada.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Parkić je već duži period zapušten, zelenilo se ne održava, stvara se divlja deponija, a rano jutros došlio je do požara u jednom objektu, koji je nekada služio za kino operatera, a sada u njemu živi beskućnik.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Prva predstava u organizaciji Narodnog pozorišta održana je 29. juna 1944. godine na bini koja je napravljena u ovom parkiću, čija je konstrukcija još vidljiva, a potom je ovde tu bioskop na otvorenom.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

***

BONUS VIDEO – Stanari imaju jedan, investitori i grad drugi plan: Građani Leskovca unajmili svoje urbaniste kako bi sačuvali svoj parkić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar