(FOTO) Sramotan prizor ispred kovid ambulante na Čukarici

Društvo 28. jul. 202013:42 > 13:5429 komentara
Podeli:
Foto: Milomirka Lišanin

Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije postali su naša svakodnevica, ali dok satima čekamo na pregled ili testiranje, mnogi od nas očigledno ne razmišljaju o tome šta će ostaviti iza sebe. Zbog toga najviše ispštaju stanari koji žive u komšiluku.

Redakciji Nova.rs javila se čitateljka iz beogradskog naselja Čukarica koja živi tik pored ambulante u Stevana Đurđeviča Trošarinca. Gužva ispred ovog zdravstvenog centra sad je već poslovična, a stanari su iz dana u dan sve više očajni.

Pročitaj i:

„Na svakom koraku su mini deponije. Bacaju šta stignu, krvave vatice, maske, rukavice, kese od grickalica, plastične flašice… To je kraj sa mnogo dece koja se svakodnevno igraju pored tog otpada. Celo naselje nam izgleda jezivo. Niti dolaze da skupljaju to smeće niti mi imamo gde više da ga bacamo“, priča za naš portal Milomirka Lišanin.

Foto: Milomirka Lišanin

Jedna od njenih komšinica čak je donela svoju plastičnu korpu za đubre i na klupu zalepila obaveštenje sa strelicom da je to „kanta za smeće“, međutim pacijenti iz kovid ambulante na ove smernice se ne obaziru mnogo.

„Kačili smo molbu i na pedijatriju, ali su nam taj papir skinuli. Očajni smo, ne možemo da živimo od smeća usred grada“, poručuje ova zabrinuta mama.

U galeriji pogledajte šta ostaje iza redova na Čukarici:


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar