Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pojedine delove Srbije danas je zahvatilo nevreme sa pljuskovima, a meteorolozi upozoravaju da postoji mogućnost pojave sugradice i grada.

Oluja se danas sručila na Vrnjačku Banju, a snažan vetar obarao je pojedina stabla.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz Banje na kojoj se vidi kako je usled jakog vetra palo stablo na parkirani auto i ulubilo mu krov.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nešto pre 16 sati grad praćen jakim vetrom i grmljavinom pogodio je i Guču i iznenadilo posetioce 63 Sabora.

„Ovo nismo očekivali. Kišu očekujemo ali ne i grad. Nadam se da će poljoprivredne kulture preživeti“, kaže Dobrila Panić iz jednog dragačevskog sela.

RHMZ u najnovijem saopštenju, navodi da se i na području Beograda očekuje kratkotrajna kiša i grmlјavina.

„Danas promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše i plјuskova s grmlјavinom. Ponegde se očekuje i pojava sugradice i grada, sa najvećom verovatnoćom na jugozapadu Srbije“ navodi se na njihovom sajtu.

Vremenska prognoza, upzorenja i najave, vreme
Foto: RHMZ

U noći između petka i subote RHMZ najavljuje pljuskove najpre na zapadu i severu Srbije. U subotu će biti svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona sa oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovljavajući pljuskove s grmljavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada. Istovremeno će doći do prestanka padavina i stabilizaciju vremena na severozapadu zemlje.

Maksimalna temperatura od 27 do 34 stepena.

RHMZ je inače upalio žute i narandžaste meteoalarme za danas ali i za sutra.

BONUS VIDEO: Bujica zatekla vozače na autoputu ka Vranju: Nevreme praćeno olujnim vremenom, kišom i gradom odnelo i deo lokalnog puta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar