Zeleznik pukla cev poplava dvoriste havarija voda
Foto:Privatna arhiva

U dvorištu kuće porodice Lukić u Železniku 24. juna eksplodirala je cev za vodu koja je napravila totalnu katastrofu, a zbog te eksplozije, prema rečima Milosava, vlasnika doma u kojem se dogodio ovaj haos - ni Mladenovac nema vodu. Voda i dalje šiklja na sve strane, a nadležni, kako kaže Milosav, se već nekoliko dana unazad "prave ludi".

„Kao što vidite iz priloženog snimka, to što mi se dešava u dvorištu nije normalno!“, rekao je na početku Milosav Lukić i ispričao šta se tačno dogodilo tog 24. juna kada se dogodila eksplozija.

„Oko 22 časa pukla je cev, eksplodirala! Kao bomba. Mi smo izašli iz kuće i u sekundi je izlazilo oko hiljadu litara u sekundi, a i sada izlazi voda. Ta cev je urađena još šezdesetih godina, a nalazi se na dva metra od moje kuće. Ta cev niti je moja, niti je moj vododov i po zakonu nema razloga da se nalazi na mom posedu. Radnici iz Vodovoda su mi rekli da je to tempirana bomba i da je eksplodirala samo dva metra višlje, da bi mi digla kuću u vazduh. jedna cev je pukla dužinom od šest metara, a za druge ne znam koliko su pukle“, priča Milosav.

Dodaje da je voda prošla između kuća i da se formirala kao reka.

Zeleznik pukla cev poplava dvoriste havarija voda
Foto:Privatna arhiva

„Poplavilo je još 20 kuća, ušlo u plastenike… Uništilo sve u Železniku. Te noći, iz Vodovoda su došli tek posle sat i po vremena od poziva, a do tada je sve već bilo uništeno na sve strane. Negde oko ponoći zvali su direktora Vodovoda i zatvorili su cev, međutim voda evo i sada šiklja. Hteli su da zavare cev, ali ne može jer je trula i stara. Radnici u sedeli u dvorištu četiri sata, svi su došli da vide o čemu se radi. Poplavljena mi je bašta, voće i povrće, cveće, druga zgrada u dvorištu, tu su popljavljeni veš mašina, frižider, šporet, peć za pelat, tri metara drva… Bukvalno je uništeno sve u dvorištu.  Za vreme dok su radili po dvorištu, izgrebali su mi dva automobila, odsekli drveće staro 50 godina, magnolije stare 20 godina, uništili sve okolo. A u dvorištu su mi ostavili „bazen“ dubok tri metra i moju majku koja ne vidi, plašim se da ne upadne unutra“, priča Milosav.

Navodi da su potom došli iz osiguranja i popisali sve što mu je uništeno, a da je onda dobio ponudu koju mora da odbije.

Zeleznik pukla cev poplava dvoriste havarija voda
Foto:Privatna arhiva

„Nude mi da tu cev poprave u mom dvorištu, hteli su da mi ruše ogradu… došli su sa bagerom. Ja hoću da je pomere iz mog dvorišta, po zakonu imam to pravo, a ta cev je, kako su mi rekli i sami radnici tempirana bomba. Da je eksplodirala samo dva metara višlje, digla bi mi kuću u vazduh. To mora da ide napolje iz dvorišta… Toj cevi uopšte nije mesto ispod moje kuće. Svi su mi to rekli, ali nadležni se prave ludi, lakše im je da sve to obave kod mene i sve mi unište. Potom, čuo sam da je upravo ta cev dovela do toga da Mladenovac nema vodu, jer su smanjili napon, da bi ovde manje vode šikljalo. Uveče je pukla cev kod mene, sledećeg jutra Mladenovac nije imao vodu“, kaže on.

Zeleznik pukla cev poplava dvoriste havarija voda
Foto:Privatna arhiva

Navodi da u dvorištu ima pravi užas, o čemu svedoče fotografije, i ističe da se od nadležnih više niko nije pojavio iako curi i dalje.

„Ja imam bombu u dvorištu koju neće da pomere. Niko ne dolazi već četiri dana. Pa ovo je strašno… Pogledajte i sami. Došla su dva kamiona da oteraju mulj, ali je i dalje sve potopljeno“, kaže Milosav koji je morao da pomeri odlazak u inostranstvo na posao zbog ovoga što se dešava.

Zeleznik pukla cev poplava dvoriste havarija voda
Foto:Privatna arhiva

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)