Foto:Promo

Meštani Sela Mladenovac već osmi dan nemaju vodu za piće, usred tropskog talasa koji je zahvatio Srbiju, te su za nedelju 27. jun najavili protest.

Muka sa nestašicom vode traje već godinama unazad, tvrde meštani Sela Mladenovac. Na sve žalbe od nadležnih stigao im je odgovor: „Dobićete vodu kada padne kiša“.

Pošto gradske vlasti još uvek nisu reagovale na apele meštana, oni su odlučili da svoje nezadovoljstvo iskažu protestom, koji je zakazan za nedelju 27. jun u 18 sati. Kako su naveli, skup je na parkingu TCM-a, a formirani su i zahtevi. Planirana je blokada saobraćaja u Drapšinu.

Oni traže rešenje problema vodosnabdevanja Mladenovčana, odnosno dolazak 50 cisterni dnevno iz Beograda, koje bi punile sistem mladenovačkog vodovoda, ali i dugoročno rešenje za probelm vodosnabdevanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovaj problem dešava se godinama, svako leto. Čim krenu malo veće temperature u ovom delu grada se isklučuje voda“, rekla je za Nova.rs Ivana Petrović.

Dodaje da je tu uvek neko objašnjenje, da je presušio jedan od bazena, da su u piitanju kvarovi na elektromreži…

„Prošle godine u jeku epidemije, takođe, nismo imali vodu. Kada su se građani pobunili, predsednik opštine i direktor JKP Mladenovac su obećali rešavanje tog problema. Obećali su da će iskopati novi bunar, da se sa tim kreće odmah, ali mi nemamo nikakve informacije šta se sa tim dešava“, kaže ova ogorčena meštanka MZ Selo Mladenovac.

Na mejlove sa pitanjima „da li je išta preduzeto u vezi ovog, kako i sama opština kaže, višedecenijskog problema, da li znaju koliko će trajati, da li smatraju da je prihvatljivo da ljudi na ovim tropskim vrućinama, a i još uvek pod situacijom sa virusom, budu čak pet dana bez vode“ ne dobijamo odgovor ni iz opštine, ni iz JKP Mladenovac, ispričala je sagovornica Nova.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)