Foto: EPA/ADRIAN BRADSHAW

Početkom aprila u Ministarstvu rudarstva i energetike doneta je odluka da Rio Tinto, osim u Loznici, može da krene sa eksploatacijom litijuma i na području Dobrinje, u okolini Požege.

„Poražavajući dokument o tome dobila sam pre nego što sam došla u emisiju“, saopštila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, u „Utisku nedelje“..

„Rio Tinto i eksploatacija litijuma ne odnosi se samo na Loznicu. Videla sam dokument iz Požege, reč je o Dobrinji  jednom od najlepših krajeva u Srbiji, to je pola sata od Zlatibora, voćarski kraj, kraj gde je najviše mladih ostalo na selu upravo zato što mogu tu da gaje svoje kulture i da od toga žive“, rekla je Tepić.

Prema njenim rečima, „početkom aprila, 1. i 5. aprila, donete su odluke u Ministarstvu energetike, kod Zorane Mihajlović da i na području Dobrinje može da krene eksploatacija litijuma“.

„To znači da će ti ljudi već za neko vreme da se suočavaju sa sumpornim kišama i svim posledicama toga, što znači da će se iseliti odande, a ni Zlatibor neće biti to što jeste“, upozorila je potpredsednica SSP-a.

Ona je navela da vlast u svoj toj, kako kaže, navali bahatosti, alavosti i halapljivosti daje sve što može da da nekome drugome na ekspoataciju kako bi se ugradila za neki „sitan, manji ili veći ćar“,  a sve to se odražava na zdravlje ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare