Zlatibor Lončar Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

U KOVID-ambulantama niškog Doma zdravlja razmatra se otvaranje i treće KOVID-ambulante zbog naglog rasta broja pregleda, rekao je danas agenciji Beta direktor te ustanove, Milorad Jerkan.

U utorak je pregledano 1.169 pacijenata, a dan pre toga 1.206 što je rekord od izbijanja epidemije korona virusa. Jerkan je procenio da broj pacijenata „ide ka brojci od 1.500“ dnevno jer „od jutros smo imali čak 101 prvi pregled, a 60 kontrolnih, što ukazuje da će nedelja pred nama biti burna“.

U KOVID-ambulantama radi 20 lekara, što je, rekao je on, dovoljan broj da bez čekanja bude pregledano do 1.500 pacijenata. Među obolelim nema dece, a nije je bilo ni proteklih dana, izjavio je on. Po njegovim rečima, zabrinjavajući je broj pacijenata sa pozitivnim nalazom i promenama na plućima. Kazao je da je u ponedeljak u Domu zdravlja testirano 408 pacijenata od čega je pozitivno 148, a juče je testiran 391, a pozitivno je 139.

„Korona virus juče je u Nišu potvrdjen kod 165 gradjana, jer je jedan broj testiran i u Kliničkom centru“, dodao je Jerkan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar