Brojke, brojevi, grafika, koronavirus
Grafika: Slađana Đermanović

U prethodna 24 sata od koronavirusa je u Srbiji preminulo 7 osoba, a registrovano je još 1.288 novozaraženih.

Testirana je 11.761 osoba, a na respiratorima je 26 pacijenata.

Podsetimo, juče su u Srbiji od korone preminule četiri osobe, a evidentirano je 817 novih slučajeva.

Testirana je 7.921 osoba, a na respiratorima je 27 pacijenata.

***

Dopunska – treća (buster) doza vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19 počeće da se daje u Republici Srbiji od utorka, 17. avgusta 2021. godine, navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se navodi u saopštenju, svi vakcinisani građani će nakon 180 dana od primljene druge doze moći da prime treću (buster) dozu, a pozivanje građana će se obaviti SMS i i-mejl porukama sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljnije informacije.

***

U beogradskoj Studentskoj poliklinici trenutno je registrovano 65 studenata koji su pozitivni na koronavirus, što je višestruko povećanje u odnosu na podatke iz juna, kada je pozitivno bilo samo devet, izjavila je dr Milena Tomašević.

Doktorka Tomašević je rekla da su svi inficirani pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, da prijavljuju probleme sa grlom i otežano disanje, kao i da „niko od njih nije hospitalizovan“.

„Putovanja na turističke destinacije su glavno mesto gde su se zarazili, a žurke odmah posle toga“, rekla je Tomašević.

***
Imunolog Milanko Šekler izjavio je da je, pred najavljeni početak vakcinacije protiv koronavirusa trećom dozom, „trenutak da stručna tela koja se bave imnologijom odgovaraju na nedoumice“, koje imaju oni koji bi trebali da prime tu dozu.

Šekler je izjavio da je „najlakše reći da može i treća doza“, ali da će to „pokrenuti mnogo pitanja na koje ljudi traže konkretne odgovore“.

Bonus video – Beograđani podeljenih mišljenja o kovid propusnicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare