Foto:Nova.rs

Ne skrivajući suze i bacajući hrizanteme na kolovoz ispred pogrebnih kola, uz zvuke sirena sa ambulantnih vozila, kraljevački medicinski radnici na večni počinak ispratili su dr Danijelu Gordić, preminulu 20. decembra od posledica kovida 19.

Pulmolog Dr Gordić je od početka epidemije bila na prvoj liniji borbe protiv korone.

Ispred ulaza u Internističku bolnicu na dirljiv način oprostile su se njene kolege i koleginice iz Opšte bolnice „Studenica“ i Doma zdravlja u Kraljevu.

„Uz razoružavajući osmeh obraćala se svakom pacijentu sa posebnom pažnjom. Uvek ljubazna i beskrajno strpljiva, pedantna, precizna i odgovorna“, poručile su njene kolege.

Foto:Privatna arhiva

 

Od doktorke Gordić ovom prilikom posebno su se oprostile i kolege sa Odeljenja pulmologije, direktor Opšte bolnice „Studenica“ dr Zoran Mrvić, i dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja.

„Ostalo je iza doktorke Nele mnogo rada, truda, pregleda, lečenih i izlečenih pacijenata. Mnogo neprospavanih noći u brizi za zdravlje i život obolelih. Bila je budućnost pulmologije, a onda je iznenada, kao zvezda padalica, nestala na nebu“, rekao je dr Parezanović.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare