Protest Ekološki ustanak
Protest Ekološki ustanak

Kombinacija ceremonije promovisanja novih kadeta Vojske Srbije i Ekološkog ustanka večeras i u subotu paralisaće prestonicu na nešto više od 24 satra. Pogledajte detaljnu satnicu zatvaranja grada.

Najpre kadeti.

Kako prenosi RTS, proba promocije kadeta Vojne akademije u prvi oficirski čin desiće se ispred Skupštine danas od 16 do 19 sati. Zbog toga nas očekuje prekid saobraćaja u centru Beograda, kao i velike promene u radu GSP, koje će izgledati ovako:

-Vozila sa linije 24 će u oba smera saobraćati trasom Trg Republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Beogradska, Njegoševa i dalje redovnom trasom.

-Vozila sa linije 26 će u oba smera saobraćati trasom Trg Republike, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

-Vozila sa linije 27 saobraćati trasom Trg Republike, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona (Majora Ilića – Svetogorska – Makedonska – Trg republike u smeru ka gradu), 27. marta, Kraljice Marije, Ruzveltova i dalje redovnom trasom.

-Linija 37 i 44 će u oba smera saobraćati trasom Francuska, Trg Republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

antitela
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

-Vozila sa linije 58 će u oba smera saobraćati trasom Poenkareova, Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

-Linija broj 74 će u oba smera saobraćati trasom Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova i dalje redovnom trasom.

-Kada je u pitanju llinija 23, vozila sa te linije će u oba smera saobraćati trasom Bulevar despota Stefana, Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

-Linija EKO 1 će saobraćati na relaciji Vukov spomenik – naselje Belvil ulicama Kraljice Marije, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Majora Ilića, Ilije Garašanina, Svetogorska, Makedonska, Dečanska (Nušićeva u smeru ka Vukovom spomeniku), Terazijski tunel i dalje redovno.

-Tramvajska linija broj 6 će saobraćati do Trga Slavija umesto do Tašmajdana, navodi se i dodaje da će tramvajske linije 7L i 12 u oba smera saobraćati preko Trga Slavija.

-Vozila sa trolejbuskih linija 40 i 41 će danas u vreme probe čekati na trasi, dok se u subotu privremeno ukidaju do 12 sati i umesto njih će biti uspostavlja privremena autobuska linija 41A. Ta privremena linija će na relaciji Admirala Geprata – Banjica 2 saobraćati trasom Admirala Geprata, Kneza Miloša (u povratku Savska – Drinska – Sarajevska – Balkanska), Vojvode Putnika, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Crnotravska, Neznanog junaka, Paunova, Banjica 2.

-Trolejbuska linija broj 28 se pojačava, a na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti sva postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

Sama promocija kadeta odigraće se sutra od 8 do 12 sati.

Ekološki ustanak

U subota nas očekuje i veliko okupljanje u centru grada, sa početkom od 14 sati. Radi se o dugo najavljivanom Ekološkom ustanku, protestu građana koji traže veću brigu o životnoj sredini.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kako za naš portal kaže Aleksandar Jovanović Ćuta, protest će početi u Pionirskom parku od 14 sati, gde nas najpre očekuju obraćanja govornika. Očekuje se da će kolovoz biti blokiran makar od raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Kenza Miloša do Terazijskog tunela.

Nakon toga, organizovaće se protestna šetnja koja će ići u pravcu Terazija i dalje ka Prizrenskoj ulici, iz koje će građani izaći na Brankov most koji će biti blokiran na dva sata. Ne treba očekivati da će most biti odblokiran pre 17 sati. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar