Foto: Facebook/Zaklina Gocanin Ex Tlacinac

Aleksandru Ivanoviću Dandi, deki od 86 godina, pre nekoliko dana potpuno je izgorela kuća u Novom Selu kod Vrnjačke Banje. Vatrena stihija progutala je sve što je imao.

Deka nije uspeo ništa da spasi, izgorela mu je i sva ušteđevina. Nema nikog i nema kod koga da ode, pa mu je potrebna pomoć.

Ne zna se šta je izazvalo požar, a kako su komšije rekle za Nova.rs, videli su ga sasvim slučajno kada su krenuli da prošetaju pse.

Foto: Facebook/Zaklina Gocanin Ex Tlacinac

Ugledali su plamen, a kada su prišli on im je ispričao da je spavao u sobi koja se zapalila, da je krevet na kom je spavao bukvalno izgoreo i da ga je probudio veliki plamen.

Pošto je vitalan iskočio je kroz prozor i tako se spasao, nastavljaju priču komšije, ali napominju da je sve što je imao u toj kući sada uništeno.

Foto: Facebook/Zaklina Gocanin Ex Tlacinac

Kažu i da su se organizovali koliko su mogli da mu pomognu, stavili su najlon na prozore, jer je hladno a on je bukvalno napolju.

„Uneli smo kauč da ima gde da spava, tu gde je toplo, ali to je ipak zgarište, vrata su nagorela, nekih čak ni nema, prozori  su izgoreli“, pričaju dalje komšije nesrećnog starca.

Počeli su da skupljaju novac, Aleksandar očekuje i neku odštetu, mada je kuća bila stara, ali sada je najvažnije, kako kažu, da mu se priključi struja kako bi se kuća raščistila i sredile prostorije.

„On iz svoje kuće neće da ide“, kažu komšije, ali ukazuju da je kuća, iako ima tri sobe, totalno neupotrebljiva i da su mu potrebni prozori, vrata, frizider, a posebno hrana.

Foto: Facebook/Zaklina Gocanin Ex Tlacinac

Na društvenim mrežama objavljen je apel za pomoć deki Aleksandaru, a na fotografijama koje su podeljene može se videti da mu je ostao samo pas.

Molimo sve koji mogu da pomognu da to učine.

Adresa je Prvomajska 74, 36216 Novo Selo. Žiro račun 250-4090000541500-76

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare