Darija Kisic Tepavcevic
Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je danas Gerontološki centar u Jagodini, gde je razgovarala sa korisnicima i zaposlenima. Ona je tom prilikom istakla da je prioritet njenog ministarstva jačanje kadrovskih i infrastrukturnih kapaciteta, kao i poboljšanje položaja zaposlenih u sistemu socijalne zaštite.

Darija Kisić Tepavčević je prilikom posete zahvalila korisnicima na poštovanju mera koje su u toku pandemije koronavirusa bile preduzimane, visokom odzivu na vakcinaciju, a zaposlenima na požrtvovanom radu u cilju sprečavanja širenja virusa.

U ovoj ustanovi vakcinisano je 98 odsto korisnika, a poslednji slučaj pozitivnosti na koronavirus bio je zabeležen u januaru ove godine, saopštila je Vlada Srbije.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela podatak da je tokom prošle godine u ustanovama za smeštaj i centrima za socijalni rad zaposleno 825 radnika na neodređeno vreme, a od toga je u Gerontološkom centru Jagodina na poslovima negovatelja i medicinskih sestara radno angažovano 14 izvršilaca na neodređeno vreme.

Ministarstvo je u ovoj godini Gerontološkom centru Jagodina opredelilo 8,6 miliona dinara za investiciona ulaganja i 4,3 miliona dinara za nabavku opreme. U ustanovi se trenutno radi na zameni dela krova i sanaciji kupatila na odeljenju za zavisne korisnike.

U cilju podizanja kvaliteta smeštaja i unapređenja usluga, uz podršku Ministarstva, nastaviće se investiciona ulaganja, a realizovaće se i dodatno opremanje prostorija za korisnike.

U ovoj ustanovi se tradicionalno krajem svakog meseca, kada to epidemiološki uslovi dozvoljavaju, proslavljaju rođendani korisnika. Ovoga puta, proslavi je prisustvovala ministarka Kisić Tepavčević, koja je korisnicima podelila poklone.

Bonus video – Snežana Lazarević iz MDRI-S o izveštaju „Zaboravljena deca Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar