Darija Kisić Tepavčević, krizni štab, konferencija za novinare
Darija Kisić Tepavčević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na današnjoj sednici Kriznog štaba nije doneta nikakva konkretna odluka, a nakon tog sastanka ministarka Kisić Tepavčević nije imala odgovor ni na jedno pitanje našeg novinara.

Nakon sednice Kriznog štaba, obratila se ministarka Darija Kisić Tepavčević koja je najpre iznela veoma formalnu izjavu u kojoj je navela da je situacija stabilna, ali da se ipak beleži blago pogoršanje zbog novih sojeva virusa, te da je to rezultat nešto manje vakcinacije.

Posle uvoda, na red su došla i pitanja novinara, gde je dva postavio naš novinar koji je akcenat stavio na broj vakcinisanih radnika, kao i na to koliko je proizvedeno vakcina na Torlaku. Nažalost, ministarka nije znala odgovore na ova pitanja, pa je ponudila da dostavi u toku dana ili nedelje.

„Tačan procenat u ovom momentu ja ne znam, ali znam da u ustanovama socijalne zaštite preko 90 korisnika i zaposlenih vakcinisano. Prethodnih dana smo imali situacije da nije bilo obolelih. To su precizni podaci. Kada je reč o zdravstvenim ustanovama, to zavisi od slučaja do slučaja, pa to zavisi od aktuelne situacije“, istakla je ministarka.

Na naše drugo pitanje, koliko je proizvedeno Sputnjik vakcina na Torlaku, ministarka takođe nije znala odgovor.

„Nažalost nemam taj podatak, ali već danas možemo da ih dostavimo“, kazala je ona i dodala da je izuzetno ponosna na to što je počela proizvodnja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar