Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine, zajedno sa poslanikom Nikolom Nešićem, i predstavnicima naselja Ilina Voda u Kragujevcu, posetili su danas fabriku za proizvodnju peleta u Kragujevcu. Stanovnici nekoliko okolnih naselja već duže vreme ukazuju na štetan uticaj ove fabrike. Sastanku prisustvuju i stručnjaci iz oblasti zagađenja vazduha.

Podsetimo, prošlog petka, ispred fabrike Dorado u naselju Ilina Voda, održan je ekološki protest. Na njemu je bilo stotinak građana iz okolnih
naselja.

Meštani naselja Ilina Voda se od 2019. godine žale na stalnu prašinu i čestice lepka u vazduhu, što su posledice rada ove fabrike.

Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine donela je Rešenje za odlučivanje o potrebi procene uticaja
na životnu sredinu pogona za proizvodnju peleta Dorado iz Kragujevca.

Ovako glasi administrativno objašnjenje odluke da se preispita uticaj fabrike peleta u Ilinoj vodi na život građana i sredinu.

Iako su se građani žalili na rad fabrike mesecima, problem je došao u žižu javnosti prošle nedelje, kada su aktivisti Zajedno i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu živote sredine Aleksandar Jovanović Ćuta, organizovali ekološki protest ispred fabrike.

Nakon sastanka u fabrici, delegacija će se sastati I sa rukovodstvom Grada Kragujevca.

BONUS VIDEO Peletarnica truje hiljade ljudi kod Kragujevca: Meštani očajni!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar