Foto:Printscreen Facebook/Petar Djuric, Dragan Mujan/Nova.rs

Koopredsednik stranke Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je sve građane, organizacije, aktiviste i političke stranke da se u subotu okupe na protestu u Majdanpeku zbog najnovijeg miniranja Starice. Ćuta je poručio odgovornima za miniranje da "dobro razmisle šta rade, jer će im se desiti šuma".

Jovanović je za portal Nova.rs rekao da zna da „kineska kompanija Ziđin neće odustati od zlata, ali da ni oni neće odustati od planine“.

„Neka znaju samo, desiće im se isto što i u Toplom Dolu, Rakiti i na Staroj planini. Neka dobro razmisle šta rade, desiće im se šuma“, poručuje koopredsednik stranke Zajedno.

Upitan da li planiraju za subotnji protest blokade ili akcije, Jovanović odgovara „o tom potom“.

Biće svega, ovo se neće smiriti, istakao je Jovanović za portal Nova.rs.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Ja sam sada upravo uputio poruku šefu kabineta (ministarke rudarstva i energetike) Zorane Mihajlović da kaže Kinezima da je danas minirana Starica bez upozorenja i da će odgovarati za svakog, ukoliko bilo ko bude nastradao gore. Tamo ima još naših ljudi koji patroliraju šumom samo da se zna“, rekao je poslanik u Skupštini Srbije i još jednom pozvao da se momentalno prestane sa miniranjem Starice.

Jovanović je pozvao sve da u subotu u 14 časova dođu u Majdanpek, gde će biti održan protest, a poziva sve građane, ekološke organizacije, aktiviste, političke stranke da dođu.

„Pa onda lepo u policijsku stanicu da pitamo i da dovedu te frajere iz Kladova što su premlaćivali ljude. Znamo njihova imena, znamo ko su i šta su, te da nam kažu šta su radili u noći 27. septembra sa građanima i da odgovaraju“, rekao je Jovanović i dodao da za ovo što se dešava na Starici „moraće da odgovaraju svi“.

„Svi u Majdanpek zbog hapšenja i prebijanja ljudi, zbog ovog epskog zločina nad ljudima i prirodom. Starica ne sme da padne“, poručuje koopredsednik stranke Zajedno za portal Nova.rs.

BONUS VIDEO – Kakve su posledice aktivizma u Srbiji? – gosti Irena Barbulović i Ljiljana Bralović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar