Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Crveni krst Srbije saopštio je da će uputitit 6,1 tonu pomoći za stanovništvo pogodjeno poplavama na području Arilja, Lučana, Osečine, Ivanjice, Koceljeva, Kosjerića, Majdanpeka, Požege, Čačka i Gornjeg Milanovca.

Pomoć se sastoji od 40 kompleta za higijensko čišćenje kuća nakon poplava, sa uputstvom za korišćenje, 220 pari gumenih čizama, 220 kanti za vodu, 200 kišnih kabanica i 150 porodičnih paketa konzervirane hrane.

Humanitarna pomoć obuhvata i 55 sušilica, 110 porodičnih higijenskih paketa, 2.100 litara flaširane vode i 15 rezervoara za snabdevanje građana vodom za piće, kapaciteta 22.500 litara.

Raspodela će se vršiti u opštinama koje su pogodjene poplavama.

Nacionalni mobilni tehnički tim za delovanje u nesrećama Crvenog krsta danas će u Prokuplju dezinfikovati stambenih objekata i dvorišta koja su nakon povlačenja i crpljenja vode sa poplavljenih površina očišćena od mulja, otpada i prljavštine, kako bi se pristupilo sušenju objekata.

Od početka poplava, Crveni krst Srbije i operativne organizacije Crvenog krsta u opštinama i gradovima distribuirale su više od 23,7 tona pomoći za 684 najugroženijih porodica u devetnaest opština koje su postradale od poplava, kao i ukupno 111 uredjaja za sušenje vlažnih zidova, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar