Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"Centar za lokalnu samoupravu(CLS) apeluje na državu da ciljano i konkretno pomogne onim preduzetnicima koji su najviše na ekonomskom udaru u vremenu korone, kako bi se spasio zdravi deo privrede i zaštitio najvitalniji deo stanovništva", poručili su iz ove organizacije.

Iz CLS ističu da je neophodno da se preduzetnicima,  kojima je usled postojećih okolnosti promet drastično opao, omogući otpis duga po osnovu zakupa državnog ili gradskog poslovnog prostora, otpis obaveze plaćanja poreza na imovinu za poslovni prostor, oslobađanje od parafiskalnih nameta i lokalnih taksi i isplata tri dodatne minimalne zarade po zaposlenom.

Pročitajte još...

„Potpuno je neverovatno, na primer, da Grad Beograd rebalansom od 12. marta planira čak 310 miliona dinara više od poreza na imovinu u 2021. godini, umesto da se smanji zahvat i omogući preduzetnicima i građanima da ekonomski prežive u ovim vanrednim uslovima. U tom smislu, CLS podržava i današnji protest „Fitnes zajednice Srbije“, kao i drugih strukovnih udruženja koja trpe najveći ekonomski udar i maćehinski odnos
države“, navode iz ove organizacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar