Bor, biohazard, otrov
Foto: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Boru podnelo je zahtev PU Bor radi provere navoda iz krivične prijave koja je podneta protiv Mileta Bugarina, direktora Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, Jelene Petrović, glavne korodinatorke laboratorije IRM i NN osobe odgovorne za zaštitu na radu, a u vezi sa slučajem trovanja radnika o čemu je Nova.rs već pisala.

Kako saznajemo u OJT Bor, nakon svih provera i prikupljenih saznanja, po dostavljenom izveštaju tužilaštvo će odlučiti o daljem toku postupka krivičnog gonjenja osumnjičenih.

„Krivična prijava protiv Mileta Bugarina, direktora IRM Bor, Jelene Petrović, glavne korodinatorke laboratorije IRM i NN osobe odgovorne za zaštitu na radu je podneta 24.05.2021. godine, zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti iz čl.288.st.1.KZ, u vezi sa krivičnim delom izazivanja opasnosti neobezbeđenjem mera zaštite na radu iz čl.280.st.2.KZ u sticaju sa krivičnim delom neotklanjanje opasnosti iz čl.285.KZ i krivičnog dela prinuda iz čl.135.st.1.KZ. Od strane OJT Bor podnet je zahtev PU Bor radi provere navoda iz navedene krivične prijave. Nakon preduzetih mera i radnji iz nadležnosti policije, tužilaštvu će biti dostavljen izveštaj, nakon čega će tužilaštvo odlučiti o daljem toku postupka krivičnog gonjenja osumnjičenih i donošenju javnotužilačke odluke“, rečeno je u OJT Bor.

To, ukratko, znači da je lokalno zužilaštvo od policije tražilo daispita navode krivične prijave. Za pomenuto krivično delo izazivanja opasnosti zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Foto: N1

Podsećamo, kako je Nova.rs pisala, Osnovno tužilaštvo u Boru ispituje navode krivične prijave protiv Mileta Bugarskog, direktora Instituta za rudarstvo i metalurgiju (IRM), prema kojima je on odgovoran za trovanje radnika Instituta iz novembra 2019. i početkom 2020. godine. Krivična prijava najpre je podneta Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, i to 19. maja ove godine, povodom slučaja trovanja radnika.

Krivična prijava je podneta protiv Mileta Bugarina, direktora IRM-a u Boru, Jelene Petrović, glavne koordinatorke laboratorije IRM-a i jedne N.N. osobe odgovorne za zaštitu na radu. Oni su prijavljeni da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnost. Slučaj je, nakon toga, dodeljen Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare