Foto: Promo

U Radio-televiziji Vojvodine veruju da bi se otpušteni radnici, angažovani preko agencije za zapošljavanje, mogli vratiti na posao do kraja godine, pod uslovom da se država smiluje i novim rebalansom budžeta vrati ranije oduzet 201 milion dinara. RTV je već morao da raskine saradnju sa 56 saradnika i jesenju programsku šemu će, kako stvari sada stoje, dočekati sa skoro 260 ljudi manje

Kako piše „Cenzolovka“,  zebnja i zabrinutost nisu odagnane, tek je mučno spekulisanje o „danu D“ među radnicima Radio-televizije Vojvodine, koji su angažovani preko agencije za zapošljavanje, konačno okončano.

PROČITAJ JOŠ...

Sad se zna – krajem avgusta, zbog loše finansijske situacije u RTV-u, oko 200 radnika te kuće, angažovanih preko agencije za zapošljavanje, ostaće bez posla. Samo privremeno, nadaju se u RTV-u.

Tačku na višenedeljne spekulacije o tome kada RTV-u tačno ističe ugovor s agencijom za zapošljavanje stavio je sam pokrajinski javni servis: u odgovoru na pitanja Cenzolovke generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica potvrdio je da tekući ugovor te kuće s agencijom ističe 30. avgusta, a kako pokrajinski javni servis trenutno nema novca za sklapanje novog ugovora, oko 200, od 257 radnika koliko je ukupno angažovano preko agencije, verovatno već narednog dana ostaće bez angažmana u pokrajinskom javnom servisu.

Time će se za samo dva meseca, od 1. jula do 1. septembra, broj radnika RTV-a koji su, makar i privremeno, ostali bez posla u toj medijskoj kući popeti do zastrašujuće kote od skoro 260: prethodno je, opet zbog manjka para, Radio-televizija Vojvodine od 1. jula morala da otkaže saradnju sa njih 56.

Država, koja bi jedina mogla da se nađe u ulozi spasioca pokrajinskog javnog servisa, zasad ne pokazuje da se preterano potresa zbog svega ovoga.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako bi išta moglo da koliko-toliko uteši veliku većinu agencijskih radnika, to je uverenost menadžmenta RTV-a da bi njihov status nezaposlenih lica mogao biti privremen, odnosno da će trajati najkasnije do kraja ove godine. Samo do kraja godine.

„Verujemo da će naš zahtev biti prihvaćen i da će najavljenim rebalansom republičkog budžeta RTV-u biti vraćen 201 milion dinara, koliko je oduzeto rebalansom iz aprila ove godine, i da će javna nabavka koju ćemo nakon toga raspisati za angažovanje agencije za zapošljavanje biti sprovedena bez većih problema, odnosno da će sve biti završeno najkasnije do kraja godine“, rekao je Koprivica za Cenzolovku.

Koprivica za Cenzolovku otkriva i da je RTV dobio saglasnost da od 257 radnika angažovanih preko agencije (među kojima je i 90 novinara), njih 50 dobije u toj kući stalni angažman – na neodređeno vreme, dakle – s tim da se ukupan broj zaposlenih po svim osnovama time neće uvećati.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar