„Nije zgrada kriva, ja sam urednik programa“

Politika 18. jul. 202014:39 > 14:4326 komentara
Podeli:
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Na fasadi zgrade Radio-televizije Vojvodina jutros je osvanuo grafit na kom je nacrtan predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji u ruci drži parolu na kojoj piše: "Nije zgrada kriva, ja sam urednik programa".

Poruka aludira na nedavna dešavanja ispred zgrade RTV-a kada su demonstranti tokom protesta razbili prozore na ulaznim vratima.

Tokom prepodneva grafit je prekrečen belom bojom, ali se ispod fasade jasno nazire lik Aleksandra Vučića i parola koju drži u rukama. Ispred zgrade RTV-a i ranijih godina često su održavani građanski protesti zbog nezadovoljstva uređivačkom politikom pokrajinskog javnog medijskog servisa, ali su protekli bez oštećenja imovine.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon pokrajinskih izbora 2016. godine i dolaska na vlast Srpske napredne stranke smenjen je skoro ceo uređivački tim infirmativnog programa na srpskom jeziku. Preko noći je ukinuto nekoliko popularnih emisija, veliki broj ljudi premešten je u druge redakcije na lošija radna mesta, a sa više desetina saradnika raskinuti su ugovori o radnom angažovanju.

Četiri godine kasnije poverenje gledalaca u Prvi program televizije drastično je opalo, a pojedine informativne emsije imaju i do deset puta manju gledanost nego 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar