Foto: Printscreen/Twitter/Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, objavila je video snimak kako trenutno izgleda kovid bolnica u Kruševcu, koja bi sutra trebalo da bude otvorena.

„Poslali mi sad iz Kruševca očajni ljudi sliku nove kovid bolnice koju Vučić sutra otvara. Spremne 2 sobe na 2 sprata. I ništa više! Nijedan objekat završen“, napisala je Tepić na svom Tviter nalogu.

Na objavljenom snimku se vide nezavršeni toaleti, u kojima nema sanitarije, neokrečeni zidovi u hodnicima i sobama, pa čak i majstori koji još uvek izvode radove.

Tepić je ovom prilikom navela i da se u kovid bolnici u Batajnici, koja je otvorena početkom decembra, još uvek ne obavljaju neke analize jer nema adekvatne laboratorije.

„U Batajnici ne rade hemo i urino kulture, ni antiXa koji je must za ove pacijente, jer nema adekvatne laboratorije!“ napisala je Tepić.

„Cena rejtinga?“ upitala je potpredsednica SSP-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otvaranju nove kovid bolnice u Kruševcu, u kojoj će se lečiti bolesni ne samo iz Rasinskog okruga, već iz centralne i južne Srbije.

Bolnica će, kako je najavljeno, imati 12.500 kvadrata i tri celine: centralni objekat, poluintenzivnu i intenzivnu negu.

U njoj će raditi 650 medicinskih radnika, od kojih 126 lekara, a prvi pacijenti biće hospitalizovani krajem iduće nedelje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare